Turizm

Kültürel Doku

Avusturya Vizesi

Avusturya Schengen Birliği’ne üye bir ülkedir.  Avusturya vizesi alan biri diğer üye Schenen Ülkeleri’ne ek vize almadan seyahat edebilir. Avusturya Türk nüfusunun oldukça artış gösterdiği ülkelerden biridir. Bu sebeple Türk ziyaretçi sayısı her geçen gün artmaktadır. Avusturya Türk turistlerin özellikler kış sporları için tercih ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Başvurularınızı; bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu gibi konsoloslukların ve başvuruların yoğun olduğu dönemleri dikkate alarak, seyahate çıkış tarihinizden en erken 3 ay ve en geç 15 gün önce yapmalısınız. Vizemhazir.com ekibi Avusturya vizesi başvurularınızı, Vfs aracılığı ile yapmaktadır.

Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu belirtilen illerde daimi ikametgahı olan kişilerin vize işlemlerini kabul edebilecektir: Bilecik, Bolu, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Sakarya, Zonguldak.

Aşağıdaki illerde ikamet edenler, başvurularını Avusturya Ankara Büyükelçiliği’ne yapmalıdır:

Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, KKTC, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin (İçel), Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat.

Avusturya Schengen vize başvurusu olumlu bir şekilde sonuçlanana kadar Vizemhazir.com danışmanları her aşamada yanınızda olacaktır.

Gerekli Temel Evraklar

  1. Pasaport (10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır).
  1. Avusturya Schengen vize başvuru formu  (El ile doldurulmuş, tarih ve imzaları atılmış başvuru formu).
  2. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  3. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzeri)
  4. Ek gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  6.  Kimlik fotokopisi
  7.  Kişi yabancı uyruklu ise, en az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve çalışma izni fotokopisi
  8. Seyahat Sağlık Sigortası  (30.000 € teminatlı uluslararası geçerli poliçe seyahat tarihinizden bir gün önce başlayıp, bir gün sonra sona ermelidir) *Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigorta poliçelerinizi kurumumuzdan temin edebilirsiniz. Sigorta işlemleriniz için Vizem Hazır çağrı merkezini arayınız.
  9. Hotel ve Uçak bileti ön rezervasyonları
  10.  Banka hesap dökümü( Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş. Aile fertlerine sponsor olacak kişilerin Banka hesap özetinde sponsor olacağı her kişi için ek olarak 4.000 TL bakiye daha bulundurması gerekecektir. Her bir başvuru sahibi için bulunması gereken minimum tutar; 4.000 TL’dir.)
  11.  Kişi Serbest meslek sahibi veya bir şirkete danışmanlık hizmeti veriyorsa; Noter onaylı iş sözleşmesi (Orjinal belge sunulmalı).

Not: 2., 9. ve 10. maddeler Vizemhazir.com danışmanı tarafından hazırlanacaktır.

Turistik Vize

Avusturya turistik vizesi için gerekli evraklar iş durumunuza göre sınıflandırılmıştır. Aşağıdaki bölümden durumunuza uygun olanı seçip vize başvuru evraklarınızı hazırlayabilirsiniz.

Özel Sektör Çalışanları için Avusturya Turistik Vizesi Evrakları

Avusturya vizesi için başvuru yapacak olan özel sektör çalışanları, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda Almanca ve İngilizce imzalı ve kaşeli belge.
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri ( Mevcut Bakiyesi ve Hesap Hareketleri )
  3. Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza bulunan maaş bordroları.
  4. SGK İşe Giriş Bildirgesi
  5. SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  6. Çalışılan şirketin imza sirküleri kopyası (Güncel)
  7. Çalışılan şirketin Ticaret Sicil Gazetesi kopyası
  8. Vergi levhası kopyası.
  9. Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi

Şirket Sahipleri ve Ortakları Avusturya Turistik Vizesi  Evrakları

Avusturya vizesi için başvuru yapacak olan şirket sahipleri ve ortakları, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  2. Vergi Levhası kopyası.
  3. Resmi Gazete kopyası.
  4. İmza Sirküleri kopyası.

Kamu Çalışanları için Avusturya Turistik Vizesi   Evrakları

Avusturya vizesi için başvuru yapacak olan kamu çalışanları, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Çalışmış olduğunuz kamu kurumunun antetli kağıdına, çalışmakta olduğunuz pozisyonu, iş başlangıç tarihini, aylık maaşınızı, izinli olduğunuz dönemi ve dönüşünüzde aynı işe devam edeceğinizi ifade eden mektup. Mektup aslı, ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  3. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi (Güncel)
  4. Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  5. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (mevcutsa)
  6. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının asılları (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı veremeyenler, hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza ekletilmelidir.
  7. Çalıştığınız resmi kurumun kimlik kartı ve fotokopisi.

Öğrenciler için Avusturya Turistik Vizesi  Evrakları

Avusturya vizesi için başvuru yapacak olan öğrenciler, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  2. Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).
  3. Okul devam etmekte ise, okuldan alınacak izin yazısı.

Emekliler için Avusturya Turistik Vizesi Evrakları

Avusturya vizesi için başvuru yapacak olan öğrenciler, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  2. Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  3. Kişisel banka hesap cüzdanları veya banka hesap dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  4. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Ev Hanımları için Avusturya Turistik Vizesi Evrakları

Avusturya vizesi için başvuru yapacak olan ev hanımları, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Evli Olanlardan evlilik cüzdanı fotokopisi
  2. Ailede geçimi sağlayan aile bireyine ait belgeler.

Reşit olmayanlar için Avusturya Turistik Vizesi  Evrakları

Avusturya vizesi için başvuru yapacak olan reşit olmayan çocuklar, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Reşit olmayan çocuk, yalnız ya da tek bir ebeveyn ile seyahat edecekse her iki ebeveynden ya da yasal vasiden alınacak noter tasdikli muvafakatname.
  2. Ebeveynler boşanmış ise velayetle ilgili mahkeme kararı eklenmelidir.
  3. Öğrenci belgesi: Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi. Eğitim döneminde gidiliyor ise izin belgesi (Çocuğun öğrenci olduğu durum için geçerlidir).
  4. Reşit olmayan çocuğun geçimini sağlayan aile bireyine ait belge grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan belgelerin aynısı hazırlanmalıdır.)
  5. Varsa, ebeveynlerden birinin  geçerli Avusturya vizesinin fotokopisi.

Ticari Vize

Avusturya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Avusturya  ticari vizesi için gereken evraklar ın önemli bir kısmı Avusturya turistik vizesi için gereken evraklarla aynıdır. Farklı olarak Avusturya ile gerçekleştireceğiniz ticari ilişkileri gösteren evraklar eklenmelidir.

  1. Avusturya Konsolosluğu’na hitaben, davet eden Avusturyalı şirket yetkilisi tarafından yazılmış Ticari Vize Davetiyesi (kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, kişi ile yakınlık derecesi, seyahatin nedeni, seyahat süresi, seyahatin sponsoru ve Amerika’yı ne zaman terk edeceği gibi bilgileri içermelidir. Ayrıca, davet eden kişinin kimlik bilgileri, iletişim bilgisi, şirket pozisyonu, vatandaşlık statüsü belirtilmelidir).
  2. Avusturya ticari vize talebi ticari organizasyon veya fuar katılım amaçlı ise giriş bileti, giriş kartı ya da ticari organizasyonun bilgilerini içeren belgeler eklenmelidir.

Yardım

Sorularınızı çekinmeden vize danışmanlarımıza sorabilirsiniz.
Size yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyacağız.

bilgi@vizemhazir.com
0 212 216 0900

Bize Ulaşın

Ara & Vize Al