Belçika Vizesi

Belçika lezzetli çikolataları, tarihi binaları, Anvers Limanı ve Bruges şehri ile Türk turistlerin en çok seyahat ettiği ülkelerden biridir.Burges için sakinlik ve romantizm kenti denilebilir. Huzur veren evleri sevimli ara sokakları ile Belçika’nın bir başka yüzünü anlatır gibidir. Faytonlarla gezi yapılabilir, midye tava yiyilebilir. Burges Nehri’nin etrafında yapabileceğiniz tekne turu ile, şehre farklı bir gözle bakabilirsiniz. “Aşk Gölü” adı verilen gölde kuğuların ve ördeklerin süzülüşlerini izleyebilirsiniz.

Belçika Schengen ülkelerinden birisidir. Belçika vizesi almaya hak kazandıysanız Belçika’ya seyahat ettikten sonra  diğer Schengen Birliği üyesi ülkelere de seyahat edebilirsiniz. Tatil, yılbaşı ve bayram dönemlerinde vize talep yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu durumu göz önünde bulundurarak planladığınız seyahatinizden bir ay öncesinde vize başvurusunda bulunmanızı tavsiye ederiz.

Belçika vizesi başvuruları, Vfs aracılığı ile yapılmakta olup, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova şehirlerinde ikamet eden vatandaşlarımız başvurularını İstanbul’dan gerçekleştirebilir. Vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki Belçika Büyükelçiliği ya da Konsolosluklar aracılığı ile yapılmaktadır. Belçika vizesi başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli etken tutarlılıktır. Formu doldururken girmiş olduğunuz bilgiler ile içeri verilecek evrak dosyası birbirini tamamlamalıdır. Vizemhazir.com ekibi vize başvurusu  olumlu bir şekilde sonuçlanana kadar  her aşamada yanınızda olacaktır.

Belçika Vizesi İçin Gerekli Temel Evraklar

Belçika vize başvurusu yaparken, her türlü vize başvurusunda(turistik, ticari, öğrenci vb.) gereken bazı temel belgeler bulunmaktadır.

  1. En az 6 ay geçerli pasaport. (eski tip, çipsiz pasaport ise imzalanmış olması, 10 seneden önce alınmamış olması ve en az 2 adet boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.)
  2. Belçika Schengen vizesi başvuru formu: Tamamı doğru ve eksiksiz  ve İngilizce, Almanca, Fransızca ya da Flemenkçe doldurulmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).Vize formu doldurulmadan önce başvurulacak vize tipinin doğru seçilmesi çok önemlidir. Yanlış bir seçim vize başvurunuzun tekrarlanmasına sebep olabilir.Vize tipiniz Vizemhazir.com danışmanınız tarafından değerlendirilerek belirlenecektir.
  1. 2 adet fotoğraf (50×50 mm beyaz zeminli ve yüz hatlarınızı açıkça gösteren fotoğraf).
  2. Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi: Bu güne kadar almış olduğunuz tüm pasaportların işlem görmüş sayfalarının fotokopisi. İşlem görmüş sayfalar, daha önce alınan tüm vizeler ve giriş çıkış damgasının bulunduğu tüm sayfalardır.
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  4. Kimlik fotokopisi (ön ve arka yüzü eklenmelidir)
  5. Uçak rezervasyonu ve konaklama bilgileri (Belçika’da kalacağınız yerin adres ve iletişim bilgileri (otel rezervasyonu veya arkadaşınızın adresi vb.)

Not: 2. ve 7. maddeler Vizemhazir.com danışmanı tarafından hazırlanacaktır.

Turistik Vize

Belçika turistik vizesi için gerekli evraklar iş durumunuza göre sınıflandırılmıştır. Aşağıdaki bölümden durumunuza uygun olanı seçip vize başvuru evraklarınızı hazırlayabilirsiniz.

Özel Sektör Çalışanları için Belçika Turistik Vizesi Evrakları

Belçika vizesi için başvuru yapacak olan özel sektör çalışanları, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Vize talep mektubu ( Çalışmış olduğunuz firmanın antetli kağıdına,çalışmakta olduğunuz pozisyonu, aylık maaşınızı ve seyahat amacınızı içeren bir mektup yazmalısınız. Mektup şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş olmalıdır).
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orjinalleri (Mevcut Bakiyesi ve Hesap Hareketleri )
  3. Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza bulunan maaş bordroları.
  4. SGK İşe Giriş Bildirgesi
  5. SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  6. Çalışılan şirketin imza sirküleri kopyası (Güncel)
  7. Çalışılan şirketin Ticaret Sicil Gazetesi kopyası
  8. Vergi levhası kopyası.
  9. Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi

Şirket Sahipleri ve Ortakları Belçika Turistik Vizesi  Evrakları

Belçika vizesi için başvuru yapacak olan şirket sahipleri ve ortakları, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Sahibi veya ortağı olduğunuz firmanın antetli kağıdına, seyahat başlangıç ve bitiş tarihini ve ziyaret amacınızı ifade eden mektup. Mektup orjinali ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orjinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı veremeyenler, hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza ekletmelidir.
  3. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  4. Vergi levhası kopyası.
  5. İmza sirküleri kopyası.
  6. Son 3 aya ait faaliyet belgesi

Kamu Çalışanları için Belçika Turistik Vizesi   Evrakları

Belçika vizesi için başvuru yapacak olan kamu çalışanları, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Çalışmış olduğunuz kamu kurumunun antetli kağıdına, çalışmakta olduğunuz pozisyonu, iş başlangıç tarihini, aylık maaşınızı, izinli olduğunuz dönemi ve dönüşünüzde aynı işe devam edeceğinizi ifade eden mektup. Mektubun  aslı, ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  3. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi (Güncel)
  4. Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  5. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (mevcutsa)
  6. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının asılları (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı veremeyenler, hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza ekletilmelidir.
  7. Çalıştığınız resmi kurumun kimlik kartı ve fotokopisi.

Öğrenciler için Belçika Turistik Vizesi  Evrakları

Belçika vizesi için başvuru yapacak olan öğrenciler, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  2. Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).
  3. Okul devam etmekte ise, okuldan alınacak izin yazısı.

Emekliler için Belçika Turistik Vizesi Evrakları

Belçika vizesi için başvuru yapacak olan öğrenciler, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  2. Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  3. Kişisel banka hesap cüzdanları veya banka hesap dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  4. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Ev Hanımları için Belçika Turistik Vizesi Evrakları

Belçika vizesi için başvuru yapacak olan ev hanımları, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Evli Olanlardan evlilik cüzdanı fotokopisi
  2. Ailede geçimi sağlayan aile bireyine ait belgeler.

Reşit olmayanlar için Belçika Turistik Vizesi  Evrakları

Belçika vizesi için başvuru yapacak olan reşit olmayan çocuklar, daha önce belirtilen temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Reşit olmayan çocuk, yalnız ya da tek bir ebeveyn ile seyahat edecekse her iki ebeveynden ya da yasal vasiden alınacak noter tasdikli muvafakatname.
  2. Ebeveynler boşanmış ise velayetle ilgili mahkeme kararı eklenmelidir.
  3. Öğrenci belgesi: Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi. Eğitim döneminde gidiliyor ise izin belgesi (Çocuğun öğrenci olduğu durum için geçerlidir).
  4. Reşit olmayan çocuğun geçimini sağlayan aile bireyine ait belge grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan belgelerin aynısı hazırlanmalıdır.)

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Belçika Vizesi Evrak Listesi

  1. Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  2. Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Ticari Vize

Belçika Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Belçika ticari vizesi için gereken evrakların önemli bir kısmı Belçika turistik vizesi için gereken evraklarla aynıdır. Farklı olarak Belçika ile gerçekleştireceğiniz ticari ilişkileri gösteren evraklar eklenmelidir.

  1. Davet eden şirket yetkilisi tarafından  Ticari Vize Davetiyesi (kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, kişi ile yakınlık derecesi, seyahatin nedeni, seyahat süresi, seyahatin sponsoru ve Belçika’yı ne zaman terk edeceği gibi bilgileri içermelidir. Ayrıca, davet eden kişinin kimlik bilgileri, iletişim bilgisi, şirket pozisyonu, vatandaşlık statüsü belirtilmelidir).
  2. Belçika ticari vize talebi ticari organizasyon veya fuar katılım amaçlı ise giriş bileti, giriş kartı ya da ticari organizasyonun bilgilerini içeren belgeler eklenmelidir.

Yardım

Sorularınızı çekinmeden vize danışmanlarımıza sorabilirsiniz.
Size yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyacağız.

bilgi@vizemhazir.com
0 212 216 0900

Bize Ulaşın

Ara & Vize Al