Rusya Vizesi

Rusya tarafından uygulanan ‘Vize Muafiyeti’ 2016 yılında kaldırılmış ve Umumi Pasaport sahibi vatandaşlarımızın Rusya vizesi almaları tekrar zorunlu hale getirilmiştir.

Rusya Vize işlemleri süresi, 5 iş günü sürmektedir.

Acil durumlarda Rusya Konsolosluğu tarafından uygulanan express vize uygulamasına başvurarak 2 iş gününde Rusya vizesi alınabilmektedir.

Rusya Kızılmeydanı, Kremlin Sarayı, Moskova Metrosu, Bolşoy Opera ve Balesi, Moskova Sirki, Tayga Ormanları, Sibirya Ovaları, San Petersburgun (Leningradın) Beyaz Geceleri ile Türk turistlerinin seyahat etmek istediği ülkerden biridir. Başarılı politik ilişkiler sounucu 12 Mayıs 2010’da kaldırılan vize uygulaması Suriye politikasında yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda Rusya Federasyonu’nun aldığı karar ile 1 Ocak 2016’da yürürlüğe koyulmuştur.

Umumi pasaport (bordo pasaport) sahibi vatandaşlarımızın, Rusya’ya yapacakları turistik ya da ticari ziyaretlerde halen vize almaları gerekmektedir. Rusya Federasyon’unda geçici veya daimi oturum izni olan Türk Vatandaşlarının ve diplomatik pasaport sahibi olan Türk Vatandaşlarının herhangi bir vize almalarına gerek yoktur.

Rusya vize başvurusunun en önemli kısmı başvuru belgelerinin (aşağıda belirtilen) eksiksiz doğru ve Rusça hazırlanmasıdır. Bu belgeleri sizin adınıza Vizemhazir.com profesyonel danışmanınız dolduracak ve yanlış veya eksik form sunma sebebiyle vize sürecinin uzaması gibi bir durum yaşamanızı önleyecektir.

Turistik Vize

Rusya Vizesi İçin Gerekli Temel Evraklar

    • Pasaport (Pasaportun bitiş süresine en az 6 ay olmalı ve vize basılabilmesi için en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.)
    • Pasaportunuzun Fotokopisi
    • Vize Başvuru Formu ve Taahhütname
    • Rusya Başkonsolosluğuna Yazılmış Seyahat amacını açıklayan şahsi dilekçe​
    • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
    • ​2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Yeni Çekilmiş, arka fonu beyaz)
    • Yabancı Turist (Voucher) Belgesi ( Vizemhazir.com tarafıdan temin edilmektedir.)
  • Rusya’daki Tur Operatöründen Alınmış Garanti Mektubu  ( Vizemhazir.com tarafından  temin edilmektedir.)

Ticari Vize

Rusya Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya ticari vize başvurusu için gerekli evraklar, temel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakı da elde ederek Rusya ticari vize için gerekli evrakları tamamlayabilirsiniz.

  • Rusya Federasyonu Federal Göçmen Bürosundan (Уфмс) Onaylı Ticari Davetiye. (Ticari davetiyenin temini Vizemhazir.com ekibin yardım alabilirsiniz).

Öğrenci Vizesi

Rusya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya öğrenci vizesi için yapılacak olan başvurularda hazırlanacak evraklar, temel belgelere ek olarak  Rusya’da alınacak eğitimi belgeleyecek evraklardır. Bu evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Öğrenci belgesi.
  • Rusya Federasyonunda yer alan okuldan alınan kabul belgeleri.
  • Eğitim masrafları sponsorunun belgeleri
  • Rusya Federal Göçmen Bürosu (Уфмс) onaylı orijinal veya elektronik davetiye.

Rusya Vizesi Bilinmesi Gerekenler

    • Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri vize almak zorundadırlar. Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri vize almak zorundadırlar. Hizmet (Gri) pasaport sahipleri vize almak zorundadırlar.
    • Rusya vizesi alınacak pasaportunuzun gerçerlilik süresi en az 6 ay + seyahat süresi kadar olmalıdır.
    • Rusya vizesi alınacak pasaportunuzun en az 2 boş vize sayfası olmalıdır.
    • Rusya vize başvurularınızda müracaat edilecek konsolosluk seçiminde, ikamete göre bölge ayrımı bulunmamaktadır.
    • Rusya işçi vizesi dışında, Rusya Konsolosluğu’nun ekstra bir talebi olmadıkça Rusya’ya seyahat edecek misafirlerimizin konsolosluğa veya aracı kuruma gelmeleri gerekmemektedir.
    • Turistik Rusya vizesi için gerekli olan voucher, otel rezervasyonu, gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu ve gerekirse seyahat sağlık sigortası VizemHazır ekibi tarafından hazırlanmaktadır.
    • Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların, Rusya vize başvurularında seyahat sağlık sigortası istenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından istenmemektedir.
    • Gerçekleştireceğiniz Rusya seyahatiniz de bir tanıdığınızda kalmayacak, ticari bir işlemde bulunmayacak, bir eğitim kurumunda eğitim görmeyecek ve 30 gün veya daha kısa süreyle ülkede kalacaksanız, turistik Rusya vizesi ile seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Konaklayacağınız otelde seyahat süresini kapsayan bir rezervasyon VizemHazir tarafından hazırlanır. Bu aşamada prosedür gereği, en az bir gece konaklama bedelinin ödenmiş olması gerekmektedir. Bu genel bir kuraldır. Fakat yine de son karar başvuru sahibine bırakılmaktadır. En az bir gece konaklama bedelinin ödenmemiş olduğu durumlarda, yaşanabilecek problemlerle ilgili sorumluluk başvuru sahibine aittir.

Yardım

Bize Ulaşın

Ara & Vize Al