İsviçre Vizesi, Cezayir Vizesi

İsviçre Vizesi

İsviçre vize başvurusunda bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili kişilerin İsviçre Devleti vize prosedürüne tabi tutmaktadır. Hususi pasaport, Hizmet pasaportu ve Diplomatik pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 güne kadar vizesiz olarak seyahat edebilmektedir. İsviçre’ye seyahat edecek Türk vatandaşlarının, İsviçre seyahatleri öncesinde İsviçre Konsolosluğu ve temsilciliklerinde, İsviçre vizesi için başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. İsviçre vizesi için seyahatte bulunacak olan TC vatandaşlarının, evraklarını eksiksiz ve doğru olarak tamamlaması başvuru aşamasında büyük önem taşımaktadır. İsviçre vize başvuru işlemlerinde, gerekli evrakların doldurulması, eksikliğin giderilmesi ya da hata olan durumların tespit işleminde uzman kadrosu ile Vizem Hazır, tarafınıza tüm hassasiyetle iletecektir.

Başkonsolosluğa ya da Büyükelçiliğe sunmanız gereken İngilizce Vize talep dilekçelerinizi, seyahat süresince geçerli olan seyahat sağlık sigortanızı, otel ve uçak rezervasyonlarınızı hazırlamanızda sizlere yardımcı olmaktayız.

Başvurunuzu güçlendirmek adına özel durumunuzu gösteren ve hazırlamanız gereken dilekçe ya da evraklar varsa, bu konu hakkında detaylı bilgi vermekte ve hazırlamanıza yardımcı olmaktayız.

Vizem Hazır, İsviçre Vizesi Veren Firmalardan biridir. İsviçre vize işlemleri ve ülkeyle ilgili hemen hemen her konuda hizmet vermektedir. Tecrübesiyle sizlere güvenli ve kaliteli hizmet veren firmamız aracılığıyla her türlü vize işlemlerini yapabilirsiniz. İsviçre ile ilgili vize, oturum izni, vatandaşlık ve her türlü mevzuat danışmanlığı hizmetlerini vermekteyiz. İsviçre vizesi hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için hazırladığımız sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

İsviçre vizesi için gidiş  nedeninize ve mesleksel durumunuza göre İsviçre vize evrakları ve güncel vize ücreti hakkında sorularınızın varsa bizi arayabilir, ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

İsviçre Vizesi Türleri?

İsviçre’ye seyahat etmek için yapacağınız vize işlemleri, başvuracağınız vize türü ve çalışma statünüze göre farklılıklar göstermektedir. Peki, İsviçre vizesi türleri nelerdir? İsviçre vize başvurusu işlemleri iki ana başlık altında toplanmaktadır;

Göçmen vizeler (Uzun süreli vizeler); çalışma izni, aile birleşimi, evlilik öncesi vize, uzun süreli eğitim vizeleri vb.

Göçmen olmayan vizeler (Kısa süreli vizeler); turistik vize, ticari vize, arkadaş ve aile ziyareti, Transit geçiş vizesi, kültürel ya da sportif etkinlik vizesi, kısa süreli eğitim vizelerini kapsamaktadır.

İsviçre Vizesi Nasıl Alınır?

İsviçre vizesi nasıl alınır diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. İsviçre vize süreciniz, gidiş amacınıza ve çalışma statünüze göre evraklarınızı hazırladığınız da başlamış olacaktır. İsviçre’ye gidiş amacınıza göre; turistik, ticari, aile veya arkadaş ziyareti, kültürel etkinliğe katılma, kısa süreli eğitim olmak üzere hazırlayacağınız evraklar da farklılık göstermektedir. Aynı zamanda çalışma statünüze göre; özel sektör çalışanı, şirket sahibi, devlet dairesi çalışanı, öğrenci, ev hanımı, esnaf ya da emekli olmasına göre de değişmektedir.

Hazırlamanız gereken güncel evrak listesini öğrenmek için size en yakın şubemizi arayarak Vizem Hazır müşteri temsilcilerimizden mail göndermelerini isteyebilir ve İsviçre vizesi nasıl alınır konusunda sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz.

Evraklarınızı hazırladıktan sonra, İsviçre başvuru formunuzu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmanız ve randevunuzu almanız gerekir. Online dolduracağınız başvuru formu İsviçre vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir.

Başvuru Merkezine randevu günü evraklarınızı teslim ettiğinizde, önce doldurmuş olduğunuz başvuru formu incelenir. Eğer evraklarınız ve pasaportunuzda ki bilgilerle, başvuru formunuza girilen bilgiler aynı değil ise, tekrar doldurmanız gerekir. Ayrıca sunduğunuz evraklar eksik olursa ya da içeriğinde yanlışlıklar varsa randevu günü size sorun yaşatabilir. Hazırladığınız belgelerin Konsolosluğun istediği evraklar olup olmadığını tarafımızca kontrol edilmesi çok önemlidir. Hem zaman hem de para kaybetmemiş olursunuz. İsviçre vize başvurusu işlemlerinizin hemen başlatabilmek için size en yakın şubemizi arayıp, Vizem Hazır müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ile adres bilgilerini içeren bilgilerinde dosyada yer alması İsviçre vizesi için önemlidir. İsviçre vizesi için çalıştığınız şirketten yazı istenmektedir. Verilen şirket yazısı, şirketin antetli kağıdına İngilizce veya Almanca yazılmaktadır, kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. Başvuruyu takip eden belgelerin içinde güncel tarihli şirket evraklarınız gerekmektedir. Orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri, maaş bordrosu (maaş bordonuz son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır), SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4A hizmet dökümü de İsviçre vize başvurusu için istenen evraklar arasındadır. Bu bildirgeyi e-devletten barkotlu veya SKG’dan ıslak imzalı kaşeli alabilirsiniz. Banka hesap özeti son 3 aylık döküme sahip olmalıdır. Banka hesap özetinizde kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküler yer almalıdır. İsviçre Vizesi başvurunuza uygun hazırlanması gereken evrakların detaylı listesine ve İsviçre vize başvuru işlemleri hakkında en güncel bilgilendirmeye ulaşabilmek için Vizem Hazır ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

İsviçre Vizesi Davet Mektubu

İsviçre vizesi için gerekli olan evraklar arasında davetiye mektubu da yer almaktadır. Aile, arkadaş ziyareti ve turistik vize için gereken en önemli evraklardan biri İsviçre’deki yakın ya da yakınlarınızdan alacağız davetiyedir. Davetiyenin, davetiye gönderilen kişinin bilgilerini, gidiş amacını davetiye gönderinin açık adresi ve telefon bilgilerini içermelidir. Daveti gönderen kişi eğer İsviçre vatandaşı ise İsviçre oturma izninin fotokopisini sunmalıdır. İsviçre vizesi için istenen davetiye e-posta veya faks ile gönderilebilmektedir.

İsviçre vize başvurusunda, İsviçre Konsolosluğuna hitaben yazılan dilekçede seyahatin amacı, seyahatin ne kadar zamanla olacağı, hangi amaçla İsviçre’de yer alacağı gibi bilgiler bulunmaktadır. Çalışmayan ev hanımları ve öğrencilerin, seyahat masraflarını karşılayacağını bildiren birinci dereceden akrabasını belirtmesi gerekmektedir. İsviçre vizesi seyahat masrafları bir başkası tarafından sağlandığında dilekçenin yanında sponsorluk yazısı da hazır bulundurulmalıdır.

İsviçre vizesi için, İsviçre Konsolosluğu gerek duyduğu takdirde vize başvuru sahibinden ek evrak talep etme hakkına sahiptir.

İsviçre Vizesi Almak Kaç Gün Sürer?

İsviçre vizesi kaç günde çıkar sorusu başvuru sahiplerinin en çok merak ettiği konuların başında yer alıyor. İsviçre başvuru merkezine evraklarınızı verdikten sonra, vize başvurunuzun Konsolosluk yetkilileri tarafından değerlendirilip pasaportun geri gelme süreci 6-8 iş günüdür. Vize çıkma süresi Konsoloslukların yoğunluklarına göre değişiklik göstermektedir. Eğer yoğun bir dönemde değiller ise genelde başvuru süreci 5 iş gününde sonuçlanmaktadır. Özellikle yoğun olan dönemlerde evrakları içeri sokmak problem olabilmektedir. İsviçre vize başvurusu için alınan randevu tarihleri bazen çok uzak tarihlere verilebilmektedir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için 6-7 hafta önce randevunuzu almanızda fayda vardır.

Acilen İsviçre’ye gitmeniz gerekiyorsa, İsviçre başvuru merkezine Premium Hizmeti bedeli ödediğiniz takdirde size yardımcı olmaktadırlar. İsviçre başvuru merkezinde genelde yaşanılan sıkıntı; Premium ödemesi yapsanız bile yoğunluktan dolayı aynı gün evrakları sokamayabiliyorsunuz. Premium ödeme yaptığınız da dosyanızı gün içerisinde alıp alamayacaklarını sabahtan başvuru merkezini arayıp sormanız gerekir. İsviçre vize başvuru randevusunu iptal eden ya da gelmeyen varsa saat 11.00’de size telefon edip dosyaları getirmenizi istiyorlar. Fakat bu durumda dosyalarınızı sokabilmek için saat 13.00’e kadar Başvuru Merkezinde olmanız gerekiyor.

İsviçre Vizesi Reddi

İsviçre vize reddi konusuna geçmeden vize konusunda biraz açıklama yapmak gerekirse; uluslararası Hukuka göre ülkesine seyahat edecek yabancı uyruklu kişilerin, ülkeye giriş yapabilir onayını vermek devletin egemenlik yetkilerindendir. Devletler bu kararı verirken kendi ulusal çıkarlarını ön planda tutmaktadır. Her devlette olduğu gibi İsviçre’nin de yasaklı ve sakıncalı yabancılar listesi bulunmaktadır. Bunun dışında diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi ekonomik olarak yük olabilecek, kamu düzenini bozabilecek ve kamu sağlığını riske sokacak kişilerin vize başvuruları onaylanmamaktadır. İsviçre Başkonsolosluğu ya da Büyükelçiliği vize başvurularını değerlendirme yaparken bu genel kuralları göz önünde bulundurmaktadır.

Schengen vize kurallarına göre; vize başvurusu sırasında Konsolosluğa sunacağınız pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Ayrıca vize başvurusu için sunduğunuz pasaportunuzun geçerlilik süresinin, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az üç ay daha süresi olmalıdır. İsviçre Başvuru formunu doldururken yalan beyanda bulunmamanız, sorulara doğru yanıtlar vermeniz önemlidir. İsviçre vize başvurunuzu yaparken sunduğunuz evrakların üzerinde oynamalar yapılmamış olmalıdır. Çalışma statünüze uygun evraklar hazırlamalı ve eksiksiz olmalıdır. Belgelerin üzerinde tahrifat yapılması veya sahte belgeler sunulması yasalara göre bu bir suçtur ve ret sebebidir. Seyahatiniz boyunca tüm masrafları karşılayabilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu sunacağınız belgelerle ispatlamanız gerekir. Vize reddi İsviçre ve Schengen ülkelerinin belirlediği kurallar çerçevesinde belirlenen koşulları taşımadığınızı anlamına gelmektedir.