Pakistan Vizesi, Cezayir Vizesi

Pakistan Vizesi

Vizem Hazır, Pakistan Vizesi Veren Firmalardan biridir. Pakistan vize işlemleri ve ülkeyle ilgili hemen hemen her konuda hizmet vermektedir. Tecrübesiyle sizlere güvenli ve kaliteli hizmet veren firmamız aracılığıyla her türlü vize işlemlerini yapabilirsiniz. Pakistan ile ilgili vize, oturum izni, vatandaşlık ve her türlü mevzuat danışmanlığı hizmetlerini vermekteyiz. Pakistan vizesi hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için hazırladığımız sayfamızdan öğrenebilirsiniz. Pakistan için vize ve oturum iznine dair her şeyi ofisimizde yürütebilirsiniz.

Pakistan vizesi için durumunuza göre Pakistan vize evrakları ve güncel vize ücreti hakkında sorularınızın varsa bizi arayabilir, ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti Umuma mahsus pasaport sahipleri Pakistan vizesine tabidirler. T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri Türkiye ve Pakistan arasındaki vize anlaşması çerçevesinde 90 güne kadar Pakistan vizesinden muaf tutulmaktadırlar.

T.C. Bordo pasaport sahipleri Pakistan vize başvurularını Vizem Hazır desteği ile gerçekleştirebilmektedirler. Pakistan vize başvurularında bölge ayrımı olmamakla birlikte Pakistan vize işlemleri Vizem Hazır aracılığı ile Pakistan dış temsilciliklerine başvuru evrakları iletilecektir. Pakistan vizesi için gerekli evrakları göndermeden önce lütfen bizimle iletişime geçin. Vize evrakları güncellenebilmekte veya size özel evraklar talep edilebilmektedir.

Pakistan vizesi işlemlerinde Pakistan ticari veya Pakistan aile ziyaret vizesi başvurularında Pakistan’dan ilgili kişi veya kurumdan gönderilen davetiye belgesi önemli rol oynamaktadır. Pakistan Konsolosluğu turist vizesi için Pakistan’daki turizm acentesinden davet mektubu istemektedir. Davetiyesiz başvurular kabul edilmemektedir. Başvuruda bulunduğunuz Pakistan vize türüne göre davetiyeyi nereden temin edileceğine dair bilgiyi Vizem Hazır’dan öğrenebilirsiniz.

Pakistan Vize Türleri

Pakistan vize türleri genel olarak turistik vize, ticari vize, çalışma vizesi, eğitim vizesi, aile birleşimi veya aile ziyareti olarak sınıflandırılabilir.

Pakistan Vize Başvuru Formu

Pakistan vize başvuru formu Pakistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir formdur ve bu yüzden bu formu doldururken dikkatli olunması sağlıklı bir vize başvurusu için gereklidir. Pakistan vize başvuru formu Pakistan Konsolosluğunun başvuru yapan birey hakkında bilgi edinmesini sağlar ve bu yüzden önemi büyüktür. Ayrıca Pakistan Konsolosluğuna vize talebinde bulunduğunuza dair resmi bir belge niteliği taşıdığından dolayı bilgilerin yanlış ya da tutarsız olması ya da tam olmaması gibi durumlar vize sonucunda etkili bir rol oynar. Pakistan vizesi başvuru formu, büyük harflerle ve okunaklı bir biçimde doldurulmalı, düzenlenmeli ve gerekli bölümlere istenmekte olan gerekli bilgiler doğru bir şekilde yerleştirilmelidir.

Pakistan vizesi başvuru formu İngilizce-Türkçe şeklindedir. Bu nedenle her iki dilde de doldurulabilir Ancak unutulmamalıdır ki Pakistan vize talep dilekçesi İngilizce yazılmalıdır.

Pakistan vize formunda verdiğinizi bilgiler kimlik ve pasaportunuzdaki bilgilerle aynı olmalıdır. Adınız soyadınız pasaportunuzda yer aldığı şekliyle yazılmalıdır. Pakistan vizesi başvuru formunu doldururken son derece dikkatli olunmasında fayda görüyoruz. Yanlışlık yaptığınız zaman yeni formu özenle doldurup iletmelisiniz.  Pakistan vizesi başvuru formuna dair merak her şeyi sizin adınıza Vizem Hazır yapmaktadır.

Pakistan Vizesi için Gerekli Evraklar

  • İngilizce vize talep dilekçesi (Vize müracaatında bulunan kişinin çalışmakta olduğu firma yetkilisi tarafından yazılmalıdır.)
  • Vize başvuru formu (Büyük harflerle doldurulmuş ve İngilizce olarak)
  • Pasaport (En az 2 boş sayfası bulunan ve vize bitiş tarihinden sonra 6 ay geçerli olan)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Davetiye (davetli ise)
  • Ticari vize için görüşmede bulunulacak firmadan davetiye
  • Uçak bileti rezervasyon fotokopisi

Pakistan Oturum ve Çalışma İzni Başvuruları

Pakistan oturum izni için T.C. vatandaşları turistik vizeleriyle ülkeye giriş yaptıktan sonra daha sonra oturum izni başvurusunda bulunmaları durumunda ceza tatbik edilebilir. Pakistan oturum ve çalışma izni başvuru işlemleri Türkiye’den tamamlanmalıdır. Pakistan’da kendisine iş istihdamı sağlanacak kişi iş sözleşmesiyle birlikte gerekli evrakları Pakistan Büyükelçiliğine ya da Pakistan Başkonsolosluğuna ibraz etmelidir. Pakistan’ın mevcut güvenlik durumu sebebiyle T.C. vatandaşları ülkeye girişlerinin ardından İslamabad Büyükelçiliğine ya da Karaçi Başkonsolosluğuna bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Pakistan’a gitmeden önce yapılması gereken aşılara dair detaylı bilgiyi Sağlık Bakanlığının resmi web sitesinden edinebilirsiniz.

Pakistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Pakistan seyahati planlayan T.C. vatandaşlarının başvuru evrakını eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlaması şartıyla vize başvurusunun sonuçlanması 7 iş gününü bulabilmektedir. Vize işlemlerinde karşılaşılabilecek eksik evrak ya da Pakistan Büyükelçiliğinin yoğunluğu gibi aksilikleri göz önünde bulundurarak seyahat planı yapılan tarihlerden yaklaşık bir ay öncesinden başvuru yapılması tavsiye edilmektedir.

Bayramlar ve resmi tatiller gibi olağan dışı hadiseler haricinde genellikle bu süre zarfında vize sonucunu alırsınız. Fakat sizden istenen belgeleriniz tam değilse bu süre siz onları tamamlayıncaya kadar farklılık arz edeceğinden ya da eksik belgeyle başvuru yapmış iseniz yine bu süre kadar alan bir zaman diliminde Pakistan vizesi ret cevabı da alma durumunuz olasıdır. Bu gibi durumlardan kaçınmak için Vizem Hazır ofisini arayarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ek olarak başvuru yaptığınız vize sayısı ve çeşidi farklıysa her birisinin aynı sürede sonuçlanmama gibi bir durumun da oluşması olasılık içerisindedir. Böyle bir durumda başka bir şehirde yaşıyor iseniz bazı sıkıntılarınız olması normaldir.